Welkom bij Choco-Story Brugge!

Choco-Story, The Chocolate Museum is alle dagen geopend van 10 tot 18 uur (laatste tickets om 17u).

De Warmste Workshop !

RESERVEER HIER JE PLAATS

Choco-Story organiseert dit jaar op 11/11/2024 de warmste workshop ten voordele van de warmste week. Schrijf je in voor deze exclusieve workshop en maak je eigen chocoladecreaties samen met Dominique Persoone ! Boek snel je tickets want de plaatsen zijn beperkt.

Chocolatier Brugge
Chocolate museum Belgium
Boek uw ticket
Boek uw ticket
Website Frietmuseum
Chocolatier Brugge
Boek uw workshop
Chocolate workshop Bruges
Boek uw groepsbezoek

Welkom

Cacao prikkelt al eeuwen onze smaakzin: van de gekruide godendrank bij de Maya’s en Azteken tot de populaire zoete chocolademelk in Europa. Als je weet dat meer dan driekwart van de mensen van chocolade houdt, hoeft het niet te verwonderen dat de fascinatie voor deze exquise lekkernij zeer groot is.

Het museum

Choco-Story brengt de 5500-jarige geschiedenis van chocolade tot leven in woord, beeld en smaak. Het museum dompelt je volledig onder in de boeiende wereld van chocolade en laat je een zintuiglijke reis doorheen de tijd beleven, waarbij je niet alleen kijkt, maar ook ruikt en proeft !
Jong of oud, passionele chocoladeliefhebber of gewoon nieuwsgierig, … het Chocolademuseum zal zeker je fascinatie weten te prikkelen. Ook de historici onder ons zullen ongetwijfeld hun hartje kunnen ophalen bij de talloze authentieke artefacten.

Chocolate museum Belgium
Musée du chocolat Belgique

Demonstratie en proevertjes

Het museum bestaat uit 3 delen en vertelt aan de hand van een unieke collectie van een kleine duizend voorwerpen de oorsprong en evolutie van chocolade. Naast de geschiedenis, toont het museum ook hoe chocolade gemaakt wordt, met speciale aandacht voor de gevarieerde grondstoffen en het productieproces van vroeger en nu.
In het demonstratiecentrum zullen bezoekers het geheim achter mooi glanzende chocolade kunnen achterhalen en zelf proeven van de chocoladeproducten die ter plaatse worden gemaakt.

Een passie voor Chocolade

Het museum is een privé-initiatief met als bezieler de familie Van Belle, gepassioneerde liefhebbers van chocolade. Zij krijgen daarbij de steun van Belcolade, de enige chocoladefabrikant van authentieke Belgische chocolade, die nog in Belgische handen is.
Met een privé-collectie van zo’n 1000 objecten is het museum uniek in België in zijn soort.