NL      FR      EN Museum     Kids     Boekingen     Online Bezoek     Geschiedenis     In de klas
DE      ES Cacao & Co     Recepten     Projecten     Video
 
Home
Openingsuren
    Prijzen
Hoe bereiken ?
Groepsbezoeken
Pers & Media
Links
Downloads
Contact

Nieuws

Workshops

Landen





  Choco-Story on Facebook

Choco-Story
 
Geschiedenis De glief Chocolateros Het Codex Mensenoffers De Geraamtes
De Origine 1 Betaalmiddel De Origine 2 De Origine 3 De Beweging De Origine 4
 

9) De geschiedenis van cacao wordt verlengd met 500 jaar

Recente studies van verschillende Amerikaanse universiteiten, hebben aangetoond dat cacao rond 1100 tot 1000 jaar vůůr Christus gebruikt werd in gefermenteerde dranken.

Inderdaad, chemische analyses die uitgevoerd werden op potten die teruggevonden werden in Puerto Escondido in Honduras, tonen aan dat zij cacao bevat hebben.
De onderzoekers denken echter dat het gaat om gefermenteerde dranken, waarschijnlijk gemaakt van de pulp van de vrucht.

 

Zij baseren hun opinie op de vorm van de vazen (zie afbeelding) die niet toeliet om lucht in te blazen om schuim te vormen, dat heel erg gewaardeerd werd door de Maya's en de Azteken.

En anderzijds ook door het feit dat men geen bijenwas teruggevonden heeft, kenmerkend voor het gebruik van honing, noch van capsaicin, een bestanddeel van peper, daar waar honing en peper de klassieke ingrediŽnten waren van de cacaodrank van de Maya's en de Azteken.