NL      FR      EN Museum     Kids     Boekingen     Online Bezoek     Geschiedenis     In de klas
DE      ES Cacao & Co     Recepten     Projecten     Video
 
Home
Openingsuren
    Prijzen
Hoe bereiken ?
Groepsbezoeken
Pers & Media
Links
Downloads
Contact

Nieuws

Workshops

Landen





  Choco-Story on Facebook

Choco-Story
 
 

Online Bezoek

Teneinde U een voorsmaakje te geven van uw bezoek aan Choco-Story, ziehier in enkele woorden en foto's wat U te zien zal krijgen.

Het gebouw alleen al is een omweg waard.
Dit grote huis valt op door zijn hoogte. Vier verdiepingen is zeldzaam in Brugge in de 15e eeuw. Want inderdaad, het gebouw dateert van ± 1480. Het was oorspronkelijk een taveerne, t.t.z. een opslagruimte van wijnvaten en de verkoop van wijn.

In de inkomhal kan U de volledige geschiedenis van het gebouw lezen, evenals deze van de chocolade in Brugge.

Op de eerste verdieping in zaal A maakt U kennis met de zeden en gewoonten, het geloof en het leven van de Maya's en de Azteken en het gebruik van cacao als offerande aan de Goden

Nadien ziet U hoe deze bevolking cacao gebruikte als betaalmiddel en drank

Vervolgens hoe de Spanjaarden deze drank aanvaarden, maar door er suiker aan toe te voegen



Deze gesuikerde drank wordt de lievelingsdrank aan de Europese Koninklijke hoven.

U beleeft de geboorte van de chocoladetassen :
 "mancerina's" en "trembleuses" en van de " chocolatières "





Op de tweede verdieping in zaal C, maakt U kennis met de cacaoboom en de productie van de cacaobonen



Na de artisanale productie die zich uitstrekt tot de 19e eeuw, komt geleidelijk aan de industrialisatie van de productie van chocolade

Op de derde verdieping in zaal D, legt Choco-Story U uit
- waarom de Belgische chocolade zo lekker is
- waarom chocolade goed is voor de gezondheid
- de historiek van de Belgische producenten

- de historiek van de Belgische Koninklijke familie aan de hand van chocolade-en koekjesdozen

- en deze van Belcolade, de enige belangrijke producent van afdekchocolade voor professionelen, Belgische handen is

Het bezoek op de derde verdieping eindigt met een korte film over cacao en chocolade.

Beneden op het gelijkvloers eindigt het bezoek met een demonstratie en een degustatie van chocolade



Sinds begin 2007 werd Choco-Story uitgebreid met 3 nieuwe zalen:

- zaal F, waar de bezoeker de samenstelling van donkere, melk en witte chocolade kan ontdekken, evenals het oudst gekende Azteeks en Spaans recept

- zaal G, met zeer mooie chocoladesculpturen en ons atelier

- zaal H, de demonstratiezaal waar U het produceren van de zeer lekkere Belgische pralines kan volgen en al uw vragen kan stellen.







Wij wensen U een aangenaam bezoek !