NL      FR      EN Museum     Kids     Boekingen     Online Bezoek     Geschiedenis     In de klas
DE      ES Cacao & Co     Recepten     Projecten     Video
 
Home
Openingsuren
    Prijzen
Hoe bereiken ?
Groepsbezoeken
Pers & Media
Links
Downloads
Contact

Nieuws

Workshops

Landen





  Choco-Story on Facebook

Choco-Story
 
 

Museum

Missie

De geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade bekend te maken en de kwalitatieve en gezondheidsaspecten van de Belgische chocolade te promoveren.

Informatiebron

Choco Story, The Chocolate Museum is een bron
van historische, geografische en botanische
gegevens en informatie, evenals van
gebruiksrecepten voor:
- artisanale en industriŽle verwerkers van chocolade
- leerkrachten en studenten
- de verbruiker die chocolade bijzonder lekker vindt

The Chocolate Museum

Het museum geeft de mogelijkheid ter plaatse:
- de museumstukken te bestuderen
- de ruime bibliotheek i.v.m. cacao en chocolade te raadplegen
- te praten met chocolade-experten.

Het huis de Croon

Het huis de Croon dateert van rond 1480.
Het was eerst een wijntaverne.
Later werd het gebruikt door -en taartenbakkers.

In de 20e eeuw was het de zetel van de Ambtelijke werkbeurs, daarna van de politieschool, het Gemeentekrediet van BelgiŽ en de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling.

Wijntaverne

Taverniers waren kleinhandelaars in wijn die hoofdzakelijk binnen de stad leverden.
Als uitbaters van een wijntaverne vulden ze eveneens potten, pinten, kannen en vaatjes van de Bruggelingen. In de taverne kon men enkel wijn kopen of drinken. Voor maaltijden kon men terecht in cabarets en voor bier in herbergen.

Pasteibakker

De pasteibakker bakte pasteien (een gebak gevuld met vlees van gevogelte, wild of andere).
De taartenbakker bakte taarten met onder meer fruit, slagroom of marsepein. De bakker bakte brood.